top of page

What's in the Bag

IMG_9903.jpg

Puut

Titleist TSR3 9.0 

Mitsubishi Tensei AV Blue 65 TX

Titleist TSi3 15.0

Graphite Design AD DI-7 X

Titleist 913H 19.0

Mitsubishi Tensei AV Raw White 90 X

Raudat

Titleist 620 CB/MB (4-6/7-9)

Dynamic Gold X100 Tour Issue -varsilla

-1/2" ja 1 aste flat

Wedget

Titleist Vokey SM9

46.10F, 50.12 F, 54.12 D, 58.8 M

Dynamic Gold S300 -varsilla

-1/2" ja 1 aste flat

Putteri

Scotty Cameron Phantom X 5.5, 34"

Pallo

Titleist Pro V1

Välineiden merkitys golfissa

Mailoilla on iso merkitys peliisi, samoin pallolla. Helpotat peliäsi kun sinulla on itsellesi sopivat välineet. Myös kengillä on väliä.

 

On hyvä muistaa, että svingin ja taitojen muuttuessa muuttuvat myös vaatimukset välineiltä. Mailanpäänopeuden muuttuessa vanhat varret voi olla rajoittavana tekijänä. Vastaavasti taitojen kehittyessä on syytä katsoa millaisia wedgejä bägissäsi on. Erilaiset bounce -kulmat ovat aloittelijalle hepreaa, mutta taitava pelaaja pystyy bouncea hallitsemalla taikomaan hyvinkin hankalista paikoista hyviä lyöntejä. Tässä vain muutamia huomioitavia asioita.

Usein aloittelijat kysyvät green card -kursseillani, onko palloissa eroja. Spontaani reaktioni on syvä huokaus, sillä tiedän miten monimutkainen vastaukseni ajan salliessa olisi. Kokenut, hyvä pelaaja tietää tarkasti millaisia eroja eri kokeilemissaan palloissa on. Hyvät pelaajat kuitenkin pelaavat "tosissaan" aina laadukkaalla saman merkin ja mallin pallolla. On erittäin haastavaa pelata tasokasta golfia jos pelivälineen ominaisuudet vaihtelevat aina kun otat uuden pallon käyttöösi. Menisitkö itse esim. jousiammuntakisoihin kohdistamattomalla jousella? Tai juoksemaan aina eri lenkkareilla?

Jos olet mailoja hankkimassa, suosittelen aina fittaamista - taitava fittaaja tekee pelistäsi helpompaa. Drivet lentävät suorempaan ja pidemmälle oikealla valinnalla - samoin raudat. Wedgeissä saat oikeilla loftien ja bounce -kulmien yhdistelmällä valikoimaa lähipeliisi. Sopiva putteri auttaa sinua tähtäämään paremmin ja tekemään paremman liikkeen. Välineillä todellakin on väliä.

 

Fittauksen yhteydessä on vielä parempi jos yhdistät fittaukseen Prosi ajatuksia pelistäsi. Nimittäin oikeanlaisilla välinehankinnoilla pystyy myös ohjaamaan esim. svingitekniikan ja taitopankin kehittymistä haluttuun suuntaan.

bottom of page